El posicionament en cercadors -anomenat també SEO- és cada dia més important per aconseguir bons resultats a Internet. Estar a la xarxa no és suficient, cal aparèixer entre els primers en les cerques de Google. Però com fer-ho? Einnova et pot ajudar a assolir aquest objectiu, però primer seria interessant entendre com funciona Google. Per fer-se una idea de la magnitud d’aquesta tasca, cada any Google canvia el seu algoritme de recerca de fins a 500 a 600 vegades.

Aclarim el concepte: s’anomena posicionament en cercadors a totes les tècniques encaminades a millorar els resultats de recerques en els principals cercadors, fonamentalment Google, ja que és amb diferència el líder del mercat de cercadors. Si bé la majoria d’aquests canvis són menors, cada pocs mesos Google llança un gran actualització algorísmica que afecten els resultats de recerca de manera significativa.

Einnova té experiència provada i poden mostrar resultats en posicionament en cercadors. Per a les empreses que realitzen tasques de posicionament en cercadors, coneixent aquestes actualitzacions de Google pot ajudar a explicar els canvis en les classificacions i el trànsit de la web orgànica.

Einnova són especialistes en el posicionament en cercadors, però a més ofereixen una estratègia íntegra de màrqueting online que combina tots els elements clau. A continuació t’oferim una llista dels principals canvis algorítmics que van suposar els majors impactes en la recerca. La comprensió d’aquests canvis pot ajudar amb l’optimització de motors de recerca.

La informació és poder, així que comencem per saber de què estem parlant. Aquest historial de les actualitzacions de Google en els tres últims anys et pot familiaritzar amb un món on einnova és pioner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Google. Expansió de Knowledge Graph, 4 desembre 2012

Google ha afegit la funcionalitat de gràfics per a consultes que no siguin en anglès, incloent espanyol, francès, alemany, portuguès, japonès, rus i italià. Aquesta actualització era «més que un simple traducció» i ha afegit capacitats de KG millorades.

Google. Panda # 22, 21 novembre 2012

Després d’alguns senyals mixtes, Google va confirmar l’actualització de Panda # 22, que sembla haver estat només de dades. Això es produeix just després d’una actualització major, però no identificada voltant del 19 de novembre.

Google. Panda # 21, 5 novembre 2012

Google va llançar la seva actualització de Panda # 21, aproximadament 5 setmanes i mitja després del Panda # 20. Aquesta actualització es va informar en ser més petita, oficialment impactant al 1,1% de les consultes en anglès.

Google. Page Layout # 2 – 9 octubre 2012

Google va anunciar una actualització del seu algoritme de Paye Layout original al gener, dirigit a pàgines amb massa publicitat sobre el plec. No està clar si es tractava d’un canvi d’algoritme o una actualització de dades a l’estil de Panda.

Google. Penguin # 3 – 5 octubre 2012

Després de suggerir que la propera actualització del Penguin seria important, Google va llançar una actualització menor de les dades del Penguin, el que afecta «al 0,3% de les consultes». L’actualització de numeració del Penguin es reinicia, semblant a Panda – Aquesta va ser la tercera versió del Penguin.

Google. Agost / Setembre 65-Pack – 4 octubre 2012

Google va publicar la seva llista mensual (bimensual?) Dels punts destacats de cerca. Les 65 actualitzacions per a l’agost i setembre van incloure 7 resultats SERPs, una expansió del Knowledge Graph, actualitzacions de com la «qualitat de la pàgina» es calcula, i els canvis en com es determinen els resultats locals.

Google. Actualització de Exact-Match Domain (EMD) – 27 setembre 2012

Google va anunciar un canvi en la manera com estava manejant el Exact-Match Domain (EMD). Això va portar a la gran devaluació, la reducció de la presència de EMD en les dades MozCast establerts en més del 10%. La versió oficial és que aquest canvi va impactar al 0,6% de les consultes (per volum).

Google. Panda # 20 – 27 setembre 2012

Superposant l’actualització de EMD, una actualització llançada de Panda força major (algoritmes + dades), afectant oficialment al 2,4% de les consultes. Es va optar per començar a nomenar actualitzacions Panda (això va ser el dia 20).

Google. Panda 3.9.2 – 18 setembre 2012

Google va llançar altres actualitzacions de Panda, que sembla haver estat només de dades. La classificació de flux era moderada, però no al mateix temps amb una actualització de l’algoritme a gran escala.

Google. Panda 3.9.1 – 20 agost 2012

Google va llançar una nova actualització de les dades de Panda, però l’impacte sembla bastant petit. Atès que la sèrie Panda 3.0 es va quedar sense números en el 3,9, la nova actualització es va denominar 3.9.1.

Google. 7 Resultats SERPs – 14 agost 2012

Google va fer un canvi significatiu en el Top 10, limitant-la a 7 resultats per a moltes consultes. Una investigació va mostrar que aquest canvi es va desplegar al llarg d’un parell de dies, l’impacte final va ser sobre el 18% de les paraules clau en què es va realitzar el seguiment de prova.)

Google. Penalització DMCA – 10 agost 2012

Google va anunciar que començaria a penalitzar els sites amb violacions de drets d’autor de repetició, probablement a través de peticions d’enderroc DMCA.

Google. Juny / Juliol 86-Pack – 10 agost 2012

Després d’un parèntesi d’estiu, la Search Quality Highlights de juny i juliol es va desplegar en una mega-post. Canvis importants incloure dades de Panda i renovació d’algoritmes, un millor ordenament del rang de funcions, un impuls del rànquing de «fonts fiables», i els canvis en l’agrupació del site.

Google. Panda 09/03 – 24 juliol 2012

Un mes després del Panda 3.8, Google va llançar una actualització del nou Panda. Els rànquings fluctuar durant 5-6 dies, encara que no diàriament era prou alt com per destacar. Google va afirmar que aproximadament un 1% de les consultes es van veure afectades.

Google. Link Advertiments – 19 juliol 2012

En una repetició de març / abril, Google va enviar un gran nombre de Link Advertiments no naturals a través de Google Webmaster Tools. En un complet gir sobre si mateix, va anunciar llavors que aquests nous Link Advertiments, en realitat no podien representar un seriós problema.

Google. Panda 3.8 – 25 juny 2012

Google va llançar altres actualitzacions de dades de Panda, però això semblava ser només de dades (sense canvis d’algoritme) i va tenir un impacte molt menor que Panda 3.7.

Google. Panda 3.7 – 8 juny 2012

Google va llançar una nova actualització de dades de Panda, al·legant que menys de l’1% de les consultes es veurien afectades. La fluctuació del Rànquing de dades suggereix que l’impacte va ser molt més gran que les actualitzacions Panda anteriors (3.5, 3.6).

Google. Maig 39-Pack – 7 juny 2012

Google va llançar el seu Search Highlights mensual, amb 39 actualitzacions al maig. Els principals canvis van incloure millores del Penguin, una millor detecció de l’enllaç-esquema, els canvis en la reescriptura de title/snippet, i actualitzacions de Google News.

Google. Penguin 1.1 – 25 maig 2012

Google va llançar la seva primera actualització de dades específica després de l’actualització d’algoritme de Penguin. Això va confirmar que les dades de Penguin s’estan processant fora de l’índex de recerca principal, igual que les dades de Panda.

Google. Knowledge Graph – 16 maig 2012

En un pas important cap a la recerca semàntica, Google va començar el desplegament de la Knowledge Graph, una pantalla de SERP integrada que facilita objectes addicionals sobre certes persones, llocs i coses.

Google. Abril 52-Pack – 4 maig 2012

Google va publicar detalls de 52 actualitzacions a l’abril, incloent els canvis que es lligaven a l’actualització de Penguin. Altres punts destacats incloure un 15% de l’índex «base», paginació de maneig millorada, i una sèrie de canvis en els links dels sites.

Google. Panda 3.6 – 27 abril 2012

Tot just una setmana després del Panda 3.5, Google va llançar una nova actualització de dades de Panda. Les implicacions d’aquesta actualització no estaven clares, i semblava que l’impacte va ser relativament petit.

Google. Penguin – 24 abril 2012

Després de setmanes d’especulacions sobre una penalització d’una «sobre-optimització», Google finalment va llançar el «Webspam Update», que va ser poc després anomenat «Penguin». Penguin va ajustar una sèrie de factors d’spam, farcit de paraules clau, i va suposar un impacte estimat d’un 3,1% de les preguntes en anglès.

Google. Panda 3.5 – 19 abril 2012

Enmig d’una setmana de molta feina per l’algoritme, Google va llançar silenciosament una actualització de dades de Panda. Una combinació de canvis va fer que l’impacte fos difícil de mesurar, però això va semblar ser una actualització bastant rutinària amb un impacte mínim.

Google. Parked Domain Bug – 16 abril 2012

Després que diversos webmasters informessin de rànquing shuffles (aleatorietat en els posicionaments), Google va confirmar que una errada en les dades havien portat a alguns dominis a ser erròniament tractats com dominis aparcats (i per tant devaluats). Això no va ser un canvi intencionat d’algoritme.

Google. Març 50-Pack – 3 abril 2012

Google va publicar una altra sèrie d’aspectes més destacats d’actualització, que va cobrir 50 canvis al març. Aquests inclouen la confirmació de Panda 3.4, els canvis en l’àncora del text «scoring», les actualitzacions de la recerca d’imatges, i els canvis en com les consultes amb intencions locals s’interpreten.

Google. Panda 3.4 – 23 març 2012

Google va anunciar una nova actualització de Panda, aquesta vegada a través de Twitter, que l’actualització es desplegava. Les seves declaracions públiques van calcular que el Panda 04/03 havia afectat aproximadament a un 1,6% dels resultats de cerca.

Google. Search Quality Video – 12 març 2012

Això no va ser una actualització d’algoritme, però Google va publicar una punt vista poc comú a les recerques de qualitat. Per a qualsevol persona interessada en l’algoritme, el vídeo ofereix una gran quantitat de context tant dels processos de Google i les seves prioritats. També va ser una oportunitat de veure a Amit Singhal en acció.

Google. Panda 3.3 – 27 febrer 2012

Google va llançar altres actualitzacions del Panda, que semblava ser relativament menor. Això es va produir tan sols 3 dies després del primer aniversari del Panda, una esperança de vida sense precedents per a una anunciada actualització.

Google. Febrer 40-Pack (2) – 27 febrer 2012

Google va publicar una segona sèrie de la «recerca de qualitat de destacats» al final del mes, fent més de 40 canvis al febrer. Els canvis notables van incloure les actualitzacions de la recerca múltiple d’imatges, múltiples actualitzacions «refrescants» (incloent l’eliminació gradual de 2 bits antics de l’algoritme), i una actualització del Panda.

Google. Venice – 27 febrer 2012

Com a part de la seva actualització mensual, Google va esmentar el nom de codi «Venice». Aquesta actualització local semblava localitzar resultats orgànics més agressivament, i integrava millor les dades de cerca local. L’hora exacta de la seva posada en marxa no va estar clara.

Google. 17 febrer-Pack – 3 febrer 2012

Google va llançar una nova ronda de la «recerca de qualitat de destacats» (17 en total). Molts relacionat amb la velocitat, la frescor i correcció ortogràfica, però un anunci important va ser la major integració del Panda en l’índex de recerca principal.

Google. Ads Above The Fold – 19 gener 2012

Google actualitza els seus algoritmes de disseny de pàgina per devaluar sites amb massa espai publicitari per sobre del plec (fold). Es sospitava prèviament que un factor semblant estava en joc en Panda. L’actualització no tenia nom oficial, encara que es fa referència com «Heavy Top» per alguns SEOs.

Google. Panda 3.2 – 18 gener 2012

Google va confirmar una actualització de dades del Panda, encara que va suggerir que l’algoritme no havia canviat. No estava clar com encaixar això en l’esquema del «flux» de Panda amb les actualitzacions de dades més freqüents.

Google. Cerca + Your World – 10 gener 2012

Google va anunciar un canvi radical en la personalització per empènyer agressivament les dades socials i perfils d’usuari de Google+ en SERPs. Google també va agregar un nou botó, important per tancar la personalització.

Google. 30 gen-Pack – 5 gener 2012

Google va anunciar 30 canvis respecte al mes anterior, incloent la detecció de recerca d’imatges de destinació de pàgines, els enllaços de sites més pertinents, més fragments enriquits, i les millores relacionades amb la consulta. La línia entre una «actualització d’algoritme» i un «tret» («feature») es va fer una mica més borrosa.

Google. 10 de desembre-Pack – 1 desembre 2011

Google descriu un segon conjunt de 10 actualitzacions, anunciant que aquests posts poden arribar cada mes. Les actualitzacions incloses suposen millores relacionades amb la consulta, detecció de domini aparcat, la frescor de cerca de blocs i la frescor en la recerca d’imatges. Les dates exactes de cada actualització no van ser proporcionades.

Google. Panda 3.1 – 18 novembre 2011

Després del Panda 2.5, Google va entrar en un període de «Panda Flux» on les actualitzacions començar a succeir amb més freqüència i eren relativament menors. Alguns analistes de la indústria van cridar a l’actualització 11/18 3.1, tot i que no havia versió 3.0 oficial.

Google. Pack de 10 Actualitzacions – 14 novembre 2011

Això va ser una mica inusual. En un intent de ser més transparent, Matt Cutts publicar un post amb 10 actualitzacions d’algoritme recents. No està clar quina era la línia de temps, i la majoria eren petites actualitzacions, però sí va assenyalar un canvi en la manera com Google comunicava seus canvis d’algoritme.

Google. Actualització de Freshness – 3 novembre 2011

Google va anunciar que un canvi d’algoritme de «freshness» (refrescar) tindria un impacte de fins al 35% de les consultes (gairebé 3 vegades l’impacte declarat públicament del Panda 1.0). Al principi, aquesta actualització va afectar sensiblement al temps en els resultats, però va marcar un èmfasi molt més gran en el contingut recent.

Google. Query Encryption – 18 octubre 2011

Google va anunciar que encriptarían les consultes de cerca, per raons de privacitat. Malauradament, això va suposar la interrupció de les dades orgànics de referència de les paraules clau, tornant a algun trànsit orgànic. Aquest nombre va augmentar a les setmanes següents al llançament.

Google. Panda «Flux» – 5 octubre 2011

Matt Cutts twitteo el següent: «tenir algun flux connex del Panda a les pròximes setmanes» i va donar una xifra de «~ 2%». Les actualitzacions menors del Panda ocórrer el 3 d’octubre, 13 d’octubre, i 18 de novembre.

Google. Panda 2.5 – 28 setembre 2011

Després de més d’un mes, Google va llançar altres actualitzacions del Panda. Els detalls específics del que va canviar no estava clar, però alguns sites avisar de grans pèrdues.

Google. 516 Actualitzacions d’algoritme – 21 setembre 2011

Això no va ser una actualització, però va ser una revelació sorprenent. Eric Schmidt (CEO de Google) va dir al Congrés que Google va fer 516 canvis el 2010. Quina va ser la veritable sorpresa? Que els experts van avaluar més de 13.000 actualitzacions …

Google. Pagination Elements – 15 setembre 2011

Per ajudar a solucionar els problemes de duplicació i rastreig creat per la paginació, Google va presentar el rel = «next» i rel = «prev», com atributs d’enllaç. Google també va anunciar que va millorar la consolidació automàtica i canonització de «Veure totes» les pàgines.

Google. Ampliat Sitelinks – 16 agost 2011

Després d’experimentar durant un temps, Google va llançar oficialment sites d’enllaços ampliats, amb major freqüència per les consultes de marca. Al principi, es tractava de 12 paquets, però Google va semblar limitar l’ampliació dels sites d’enllaços a 6 poc després de la posada en marxa.

Google. Panda Goes Global (2.4) – 12 agost 2011

Google va llançar Panda a nivell internacional, tant en les consultes en anglès a nivell mundial i les consultes que no estaven en anglès, a excepció del xinès, japonès i coreà. Google va informar que això va impactar a un 6-9% de les consultes en els països afectats.

Google. Panda 2.3 – 23 juliol 2011

Els administradors web van suggerir que Google llançaria una nova actualització. No estava clar si factors nous es van introduir, o es tractava simplement d’una actualització de les dades de Panda i els factors de classificació.

Google. Google+ – 28 juny 2011

Després d’una sèrie de fracassos amb els mitjans socials, Google va llançar un fort atac a Facebook amb Google +. Girava al voltant dels cercles de Google+ per compartir contingut, i es va integrar perfectament en productes com Gmail. Els primers afiliats no van trigar a arribar, i en 2 setmanes Google+ arribar 10 milions d’usuaris.

Google. Panda 2.2 – 21 juny 2011

Google continuar actualitzant el Panda afectats pels sites i les dades, i la versió 2.2 va ser reconeguda oficialment. Les actualitzacions de Panda es van produir per separat de la pàgina principal i no en temps real, que recorda als primers canvis a Google Dance.

Google. Schema.org – 2 juny 2011

Google, Yahoo i Microsoft van anunciar conjuntament el suport a un enfocament consolidat per dades estructurats. També van crear una sèrie de nous «esquemes», en un aparent intent per avançar cap als resultats de cerca encara més rics.

Google. Panda 2.1 – 9 maig 2011

Inicialment anomenat «Panda 3.0», Google va semblar llançar una nova ronda de canvis. Aquests canvis no van ser narrats en detall per Google i semblar ser relativament menors.

Google. Panda 2.0 – 11 abril 2011

Google va llançar l’actualització de Panda a totes les consultes d’anglès a tot el món (que no es limiten a països de parla anglesa). Noves senyals també es van integrar, incloent dades sobre els usuaris de sites bloquejats a través de les serps directament o el navegador Chrome.

Google. El botó +1 – 30 març 2011

En resposta a la competència per les principals xarxes socials, incloent Facebook i Twitter, Google va llançar el botó +1 (just al costat dels resultats d’enllaços). En fer clic a +1 permet als usuaris influir en els resultats de cerca dins del seu cercle social, a través dels resultats, tant orgànics com de pagament.

Google. Panda / Farmer – 23 febrer 2011

Una actualització de l’algoritme principal va colpejar fort als sites, afectant fins a un 12% de resultats (un nombre que va venir directament proporcionat de Google). Panda semblava acabar amb el contingut fi, les granges de continguts, sites amb altes proporcions d’anunci al contingut (ad-to-content), i una sèrie de problemes de qualitat.

Google. Actualització d’Attribrution – 28 gener 2011

En resposta als casos d’alt perfil d’spam, Google va llançar una actualització per ajudar a ordenar millor l’atribució de continguts i els «stop scrapers». Segons Matt Cutts, això va afectar aproximadament el 2% de les consultes. Va ser un precursor clar per les actualitzacions del Panda.

Google. Penalització a Overstock.com – Gener 2011

En un estrany gir d’esdeveniments, unes ombrívoles pràctiques al SEO per part de Overstock.com va donar lloc a una penalització pública de Google. JCPenney va ser també colpejat amb una multa al febrer per un mal comportament similar. Ambdues situacions representen un canvi en l’actitud de Google i anunciar l’actualització del Panda.

Google. Social Signals – Desembre de 2010

Google i Bing van confirmar que utilitzen Social Signals (senyals socials) en la determinació de classificació, incloses les dades de Twitter i Facebook. Matt Cutts va confirmar que es tractava d’un fenomen relativament nou per Google, encara que molts SEOs havien sospitat des de feia temps que anava a succeir.

Google. Negative Reviews – Desembre de 2010

Després d’una exposició al New York Times sobre com el site de comerç electrònic DecorMyEyes va ser classificat a través de les Negative Reviews (crítiques negatives), Google va fer un moviment estrany i va ajustar l’algoritme per sites objectives usant tàctiques similars.

Google. Instant Previews – novembre de 2010

Una icona de lupa aparèixer en els resultats de cerca de Google, permetent als visitants de cerca veure ràpidament una vista prèvia de les pàgines de destinació directament des serps. Això va marcar un nou enfocament de Google a les pàgines de destinació de qualitat, disseny i facilitat d’ús.

Google. Google Instant – Setembre 2010

Ampliant Google Suggest, Google Instant llançat, s’estava escrivint els resultats de cerca com una consulta. Gairebé es va generar una combustió espontània en les SEOs de tot arreu, però, finalment, es van adonar que l’impacte va ser bastant petit.

Google. Brand Update – Agost 2010

Encara que no és una actualització de l’algoritme tradicional, Google va començar a permetre el mateix domini a aparèixer diverses vegades en un SERP. Anteriorment, els dominis es limitaven als un o dos llistats, o un llistat amb els resultats en sangria.

Google. Caffeine (Rollout) – Juny 2010

Després de mesos de proves, Google acabar el desplegament de la infraestructura de Caffeine. La Caffeine no només va impulsar velocitat pura de Google, sinó que també va suposar un rastreig i una indexació integrada treballant molt més estretament, la qual cosa (segons Google) va suposar un índex més refrescant del 50%.

Google. May Day – Mai 2010

A finals d’abril i principis de maig, els administradors web havien notat caigudes significatives en la seva llarga cua de trànsit (long-tail traffic). Matt Cutts va confirmar més tard que May Day va ser un canvi d’algoritme que va impactar a la llarga cua. Els sites amb contingut de gran envergadura semblaven estar especialment afectats, presagiant l’actualització del Panda.

Google. Google Places – Abril 2010

Tot i que les pàgines «Places» es van llançar al setembre de 2009, originalment eren només una part de Google Maps. El llançament oficial de Google Places va reanomenar al Local Business Center, pàgines «Places» integrades més estretament amb els resultats de cerca locals, i va afegir una sèrie de característiques, incloent noves opcions de publicitat locals.

 

Vols saber més?

En la següent entrevista que el director general de Google Espanya, Javier Rodríguez Zapatero, va concedir a Einnova, podem veure com un professional de referència del sector explica les oportunitats que pot oferir Internet a les Pimes en una situació tan complicada com la que s’està vivint en l’actualitat. Tot i haver passat alguns anys, els consells i idees bàsiques que ens va comentar aquest referent en innovació, igual que Einnova, es mantenen vigents en plena crisi. És més, el pas del temps reafirma la seva tesi en què, per les Pimes, centrar-se en Internet és fonamental. De la mà d’una bona estratègia, i mantenir visible i accessible per al client en la xarxa, pot reforçar les empreses que apostin fermament pel màrqueting online.

A continuació, responsables de Màrqueting per a Pimes de Google Espanya, expliquen en aquesta entrevista per Einnova com utilitzar la web com a canal de vendes. La inversió que una petita empresa pugui fer en la seva pròpia pàgina web repercuteix de manera positiva en disposar d’un taulell al client les 24 hores del dia, tots els dies de l’any. Així mateix, expliquen la importància de saber utilitzar la porta d’entrada a la xarxa, els cercadors, mitjançant la publicitat i un bon posicionament, matèria en la qual Einnova és experta. També recomanen confiar aquesta tasca a empreses especialitzades en Internet.

Ja has vist que Einnova és especialista en Google i saben del que parlen. Si vols que Einnova t’assessori i t’ajudi a que la teva empresa creixi, contacta amb ells i estaran encantats d’atendre’t.

GRACIAS

Te contactaremos en breve

Abrir chat
1
¡Bienvenido a Einnova! ¿Tienes dudas?
Toni Biada - einnova
¡Bienvenido! Mi nombre es Toni.
Háblame y resolveré tus dudas sin ningún compromiso.