En el primer dia de l’eShow Barcelona vaig participar en un #ecoffee amb persones amb ganes d’aprendre «Com i quan canviar les URL d’un site per millorar el SEO«.

ecoffee-eshow

Un ràpid resum de 10 punts del que vam parlar:

  1. Utilitzar una pàgina d’error personalitzada i útil inclús abans de plantejar-se una redirecció. ¿Hi ha pàgines del teu lloc que Google no troba?
  2. Verificar que una paraula clau es correspongui amb una URL. Es van comentar experiències en àmbit geogràfic i idiomes. L’òptim és que cada idioma usi les seves paraules clau corresponents i s’ubiqui en el seu àmbit geogràfic corresponent. Exemple proposat: es.dominio.com/coche/ en espanyol a Espanya, ca.dominio.com/cotxe/ en català a Espanya, uk.dominio.com/car/ en anglès a Anglaterra, www.dominio.com/en/car/ en anglès internacional,  www.dominio.com/es/coche/ en espanyol internacional.
  3. Evitar les redireccions amb codi javascript permanents, ja que estan penalitzades per Google.
  4. Si evitem una redirecció guanyem velocitat.  Pots suggerir contingut o canviar el contingut en lloc d’usar una redirecció. Hi ha plataformes ecommerce  i gestors de continguts que permeten mostrar continguts diferents en una URL sense necessitat d’usar redireccions.
  5. Configurar redireccions des de capçaleres HTTP des del servidor web o aplicació web seria el més recomanable si finalment decidim fer-ho. Exemple: Redirect 301 /old.html http://www.dominio.com/nueva/
  6. La pèrdua de textos dels enllaços que rep una pàgina és la pèrdua d’informació de valor per ser rellevant a Google.
  7. Canviar els enllaços cap a la URL definitiva. almenys els interns, i si pots esforçar-te, demanar a les que t’enllacen que també els canviïn.
  8. Usar la redirecció per evitar la duplicació de continguts pot valer la pena, tot i que hi ha diferents opcions. Casos: Redirect www no www, / /index.html, rel=canonical, àmbit geogràfic, etc.
  9. No es recomana redirigir la pàgina inicial a una carpeta. És més probable rebre enllaços a l’arrel; aprofita-te’n i no facis perdre velocitat a l’usuari. Una pàgina inicial està elaborada d’un mode molt diferent a una categoria.
  10. ¿Es pot garantir el mateix posicionament quan es canvia de domini? Si canvien els continguts pot ser un bon moment per aprofitar el bo i millorar el dolent. Aquí si que hi va haver debat. Alguns ens vam quedar una estona més i al final el Chus, de la organització, ens va fer fora 😉

Amb un tema tan tècnic és difícil que sigui en un fòrum on sorgeixi el debat . La meva impressió després de la meva primera participació en un #ecoffe, és que et fan moltes preguntes i que les respostes que els dones encara els generen més dubtes.  «Pregunta a 2 SEOs i tindràs 3 opinions diferents.»

Aquests 45 minuts van ser força productius, però m’agradaria que continuéssiu comentant les vostres experiències.

Moltes gràcies a tots per participar,
Jordi Rosell

GRACIAS

Te contactaremos en breve

Abrir chat
1
¡Bienvenido a Einnova! ¿Tienes dudas?
Toni Biada - einnova
¡Bienvenido! Mi nombre es Toni.
Háblame y resolveré tus dudas sin ningún compromiso.